luni, 4 ianuarie 2010

Cele mai bune imagini cu mocanita de revelion


Mi se pare ca fotografiatul trenurilor noaptea este un subiect destul de delicat, dar cand incerci sa mai prinzi si niste artificii in fundalul mocanitei care fumega asta e chiar o provocare.




Michael a reusit anul acesta poate cele mai bune imagini pe care le-am vazut pana acum. Daca nu isi uita trepiedul acasa poate ca le facea si mai clare, dar chiar si asa mi se pare ca sunt bune de un calendar dedicat. Nikonist din convingere si cu "Elvetia" in suflet a folosit blitzul la o expunere de 1/2 sec si f:4,5 ca sa aiba luminate si bielele locomotivei. Anul acesta locomotiva a stat mai departe de focul de tabara si lumina acestuia nu se mai reflecta decat pe vagoane.

Se pare ca si la Novat se pot face fotografii de noapte cel putin la fel de bune ca si la Paltin, depinde doar de ocazie. Cred ca o buna parte din fototurul din martie ar putea fi dedicat fotografiei de noapte. Ar fi un subiect la care nu stiu cate obiective s-ar baga... Oricum mertia incercat pentru ca in depou luminile sunt aceleasi iar unghiurile se tocesc cu anii.

sâmbătă, 2 ianuarie 2010

Cum a fost cu mocanita de Viflaim?

Mocanita photo on CFF Viseu de Sus | Special steam train for Viflaim celebration in Maramures, Romania


Mocanita de Craciun a devenit o traditie in Maramures. Pe orice vreme, fie ploaie, fie vant, trenul cu abur de Viflaim ne atrage la Viseu.




Si anul acesta au fost multi turisti amatori de plimbarea cu mocanita pe CFF Viseu de Sus, chiar daca mai mult a plouat decat a nins. Asta nu i-a impiedicat pe cei aflati in zona sa vina la o tura cu mocanita si sa asiste la dansul popular de Viflaim. Actorii de ocazie, si chiar unii deveniti profesionisti de acum, s-au costumat ca in fiecare an cu cele mai colorate accesorii pentru a interpreta pe Iosif, Maria, pe pastori, dar chiar si pe draci sau Moartea.

Mocanita photo on CFF Viseu de Sus | Special steam train for Viflaim celebration in Maramures, Romania
Trenul a fost remorcat de "Elvetia" (764-421) pana in Novat unde organizatorii i-au intampinat pe oaspeti cu vin fiert si alte surprize de sezon. O ocazie perfecta pentru fotografii cu mocanita intr-un cadru festiv, chiar daca si fara zapada anul trecut.