sâmbătă, 26 februarie 2011

Inceput de foto tour in... vagon

Mocanita Photo Tour on CFF Viseu de Sus
Cel mai bun loc pentru o intalnire inaintea unui foto tour este un vagon restaurant in gara mocanitei din Viseu!


Ca la orice adunare de oameni pasionati de osii, biele si fumuri masa trebuie sa aiba loc intr-un loc prietenos si familiar participantilor. In anii trecuti aceasta intalire avea loc la pensiuni sau cantina CFF, dar de anul acesta exista trenul hotel din Viseu de Sus. Primul vagon inaugurat din acest tren este chiar vagonul restaurant, atent restaurat si disponibil pentru deliciul pasionatilor.
In curand tot trenul va fi deschis turistilor pentru servicii de cazare individuala sau grupuri si ce loc mai bun pentru micul dejun decat acest vagon de pe malul Vaserului?

========================
Foto (c) Daniel Secarescu | www.mocanita.ro

vineri, 18 februarie 2011

Mocanite si zapada

Mocanita Mariuta pe CFF Viseu de Sus | www.mocanita.ro

Speram ca saptamana
urmatoare sa fie cat mai multa zapada in Nord pentru ca mocanitele de la Viseu sa incante obiectivele la un foto-tur de iarna adevarat.





Saptamana trecuta stratul de omat era inca respectabil si Vaserul continua sa fie inghetat la mal. Una din locomotivele diesel folosite la un tren de productie s-a defectat la Novat si pentru continuarea drumului s-a cerut o locomotiva "de ajutor". "Mariuta" a fost pregatita de drum si a preluat trenul cu trucuri goale din Delta Novat si le-a dus pana la Cozia pentru a fi incarcate pana a doua zi. Mocanita "Mariuta" este una dintre locomotivele care vor incanta participantii la foto-tur si daca va fi suficienta zapada speram sa vedem chiar si plugul la lucru.

=====================
Foto (c) Michael Schneeberger, Viseu de Sus