sâmbătă, 23 aprilie 2011

Deschiderea sezonului cu mocanita pe Valea Vaserului

Mocanita Mariuta on CFF Viseu de Sus | www.mocanita.ro

Aflam ultimile detalii legate de trenurile speciale si deschiderea sezonului turistic 2011 chiar din comunicatul de presa transmis din gara mocanitei din Viseu de Sus.


Duminica, in ziua de Paste, vor fi doua motive de sarbatoare: Sfintele Sarbatori ale Pastelui si deschiderea sezonului. Pentru acest an sunt pregatite mai multe surprize pe care cei care vor vizita Valea Vaserului se vor descoperi cu bucurie. Dintre acestea trenul hotel "Carpatia-Express" va avea inaugurarea in data de 13 mai, iar in statia Paltin, o noua cladire a garii si o platforma panoramica amplasata pe varful stancilor asteapta sa fie vizitate.

Si in acest an organizatorii va pun la dispozitie, pe langa trenurile cu abur, o diversitate de evenimente speciale legate de batrana mocanita.
Pe masura ce detaliile vor fi puse la punct veti gasi in paginile site-ului nostru si alte informatii utile turistilor pe CFF Viseu de Sus.
Pentru alte detalii Info desk-ul mocanita va sta la dispozitie
.

====================
Foto: mocanita "Mariuta" plecand din Cozia cu un tren de productie, foto (c) Daniel Secarescu

luni, 4 aprilie 2011

Mocanita si evenimentele primaverii

Mocanita Forestry Narrow Gauge Steam Train | www.mocanita.ro

Dintre evenimentele care au legatura cu mocanita in aceasta primavera, doua mi-au retinut atentia in mod special.




Trenurile speciale de Paste, deja traditionale la Viseu circula si anul acesta din 24 pana in 26 aprilie cu plecare la ora 09.00 din gara CFF Viseu de Sus. Dar nu asupra acestui eveniment vreau sa ma opresc ci a deschiderii oficiale a hotelului-tren “Carpatia-Express” din data de 28 aprilie si a inaugurarii muzeului evreiesc din Casa Elefant in data de 13 iunie 2011.

Daca pana acum peisajul pensiunilor din Viseu de Sus nu a oferit ceva iesit din comun, iata ca din aceasta primavara entuziastii feroviari, si nu numai, pot sa se cazeze intr-un cadru cu totul special. Nu, nu este un tren functional, dar sunt doua vagoane de dormit de clasa I si un vagon restaunrant ce va vor oferi tot confortul de care aveti nevoie pentru o aventura cu mocanita. Vagoanele sunt atasate in mod symbolic unei locomotive seria 150.000, totul pe linie normala, in spatele garii mocanitei. Asa cum trenul forestier de pe Valea Vserului este unicat pentru pitorescul sau, tot astfel Carpatia-Express este deosebit in peisajul romanesc pentru curajul de a fi diferit. Mocaniti-va din 28 aprilie la Viseu si veti descoperi si restul atractiilor!

Muzeul evreiesc din Viseu de Sus, ce se va deschide in Casa Elefant, este o expozitie permanenta ce prezinta turistilor care viziteaza mocanita aspecte mai putin cunoscute din istoria Viseului de Sus. Unul din aceste detalii este ca linia mocanitei a fost construita in 1933 de care CAPS, iar cel cunoscut sub numele de “Elefant” a fost un antreprenor din zona care avea una din cele mai importante fabrici de cherestea. Din 13 iunie descoperiti si alte secrete ale zonei in acest muzeu, alaturi de o cafea buna pe care puteti sa o savurati chiar in cafeneaua, sau pe prispa muzeului.

Un tur virtual al cafenelei si muzeului puteti gasi pe pagina dedicata: http://www.mocanita.ro/elefantcafe.html

Pentru detalii, si eventuale modificari, de ultima ora vizitati: www.cffviseu.ro
=========================
Foto: Mocanita "Mariuta" trecand prin Valea Scradei cu un tren de productie | foto (c) Daniel Secarescu