sâmbătă, 26 decembrie 2009

Totul pentru vacanta cu mocanita



Modalitati de incarcare a acumulatorilor in caz de urgenta. Daca mai aveti loc in rucsac pentru un incarcator si un panou solar atunci cand mergeti cu mocanita sau pe munte atunci ati putea avea o solutie de urgenta cand acumulatorii mor pe neasteptate.



Am un mouse energofag ce consuma 2 x AAA @ 900 - 1000 mAh in 3 sau 4 zile. Este o generatie mai veche de wireless, dar tocmai am testat o modalitate noua de a-i incarca: solar. Acasa sau pe drum, in masina sau in mocanita acumulatorii se incarca in 2 - 3 ore in functie de capacitate. Sistemul este simplu. La un panou solar atasez o nuca (acumulator) care in acelasi timp incarca acumulatorii descarcati sau stocheaza energia pentru mai tarziu. Conectata la un incarcator compatibil nuca va incarca orice tip de acumulator AA sau AAA. Inca nu am testat cu alt tip de acumulatori, dar pentru cei dedicati (Canon, Sony etc.) acest tip de incarcator si mufa potrivita ar trebui sa dea rezultate bune.
Cu toate ca in Romania nu avem tot atatea zile insorite ca in Spania sau Australia sistemul acesta m-a ajutat sa "resuscitez" telefonul, GPSul si acum mouse-ul care ma lasasera cand aveam nevoie mai mult (mouse-ul a fost mai mult un test pestru acumulatorii AAA).

Il folosesc de: > 4 luni.
Produse similare folosite: Maha MH-C800S, Maha MH-C808 M-E, Maha MH-C777 Plus si alte junghiuri fara incarcare pe canale separate.
===============
foto © Daniel Secarescu - decembrie 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu