duminică, 4 aprilie 2010

Primul tren hotel din Romania

Primul tren hotel din Romania va fi la Viseu de Sus pentru vizitatorii mocanitei| foto © Michael Schneeberger | www.cffviseu.roCu totii stim ca intr-un vagon de dormit se doarme in timpul unei calatorii, dar ca sa dormi ca intr-un hotel, asta e ceva nou.

Intr-o postare mai veche scriam cateva pareri despre conditiile de cazare din Viseu de Sus pentru atunci cand vizitati mocanita. Ei bine, vine fundatia elvetiana "Hilfe fur die Wassertalbahn" cu o idee cel putin deosebita pe la noi: hotelul tren. Trenul alcatuit din vagoane de dormit si un vagon restaurant va stationa permanent in gara CFF Viseu de Sus si la interior va oferi servicii de gazduire pentru dormit si luat masa in conditii cel putin decente. Adica nu va fi un hotel de 5 stele, dar va oferi calatorilor intarziati, dar nu numai, o modalitate speciala de a petrece cateva zile chiar langa mocanita.
Ma gandeam ce sentiment incerci dimineata cand te trezesti in aceeasi gara si iesi pe coridor sa vezi ce se mai intampla in gara. Pana atunci insa vagoanele si locomotiva cu abur ce "remorcheaza" trenul au nevoie de o investitie importanta pentru restaurare, iar facilitatile pentru acomodarea turistilor nu vor fi nici ele ieftine. In apropiere vor fi construite dusuri, toalete si spalatoare, zona va deveni verde si la propriu si la figurat iar parcarea va oferi toate facilitatile necesare pentru rulote si nu numai.
Ramane de vazut daca "hotelul" va fi gata in vara acestui an, dar cel mai important este ca o astfel de idee va sprijini foarte mult turismul din zona.

===============
foto © Michael Schneeberger | www.cffviseu.ro | www.mocanita.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu