luni, 16 mai 2011

Carpatia Express in gara mocanitei

Carpatia-Express Train Hotel | www.mocanita.ro

Fireste ca in weekend nu puteam sa lipsim de la inaugurarea primul tren hotel din Romania, la Viseu, cu atat mai mult cu cat acest proiect are o legatura directa cu mocanita.




Inca de cand ideea trenului era in faza de proiect v-am prezentat diferitele etape cu drumul parcurs de vagoane din Slovacia pana in Romania, procesul de reparatie si iata ca la inceputul sezonului turistic 2011 hotelul este gata. Cei care doresc sa se mocaneasca pe Valea Vaserului au acum la dispozitie si conditii de cazare pe masura aventurii lor.
Carpatia-Express Train Hotel | www.mocanita.ro
Daca va asteptati la vagoane de lux gen Orient-Express sau Danube-Express ei bine nu Viseu de Sus este locul unde sa veniti. Aici contrastul ar fi fost prea mare si preturile serviciilor ar fi descurajat. De aceea, de mai multi ani, proiectul a fost dospit pentru ca o astfel de idee sa se potriveasca cu clima si ambientul si dupa multe eforturi a rezultat "Carpatia-Express".
Carpatia-Express Train Hotel | www.mocanita.ro
Vagoanele de dormit nu au fost modificate prea mult oferind cele doua paturi, pe structura originala, in fiecare cabina, toaletele au fost supra-dotate pentru confort iar sistemele de securitate au fost modificate pentru un plus de siguranta.
Vagonul restaurant a primit dotari speciale pentru bucatarie pentru a asigura fluxul necesar servirii unor mese mai bogate in comparatie cu meniurile "on-bard" din trenurile in miscare, iar salonul si mesele au fost restaurate prin schimbarea mochetelor si decoratiunilor.
Exteriorul vagoanelor a fost pregatit si apoi vopsit in culorile originale ale vagoanelor produse in RDG. Sistemul de alimentare cu energie electrica, apa curenta si evacuari au fost modificate pentru necesarul actual al trenului si, teoretic, trenul este capabil sa functioneze si in sezonul de iarna. Vagonul restaurant va fi folosit cu certitudine in fiecare luna a anului pentru ca sunt sigur ca atat turistii individuali cat si grupurile vor dori sa ia masa intr-un cadru atat de placut. Daca pentru un ceai, o cafea buna si o placinta puteti merge in cafeneaua "Elefant", acum puteti sa luati micul dejun intr-un vagon cat se poate de inedit.


Lucrarile de amenajare in jurul trenului, mai ales in spatiul exterior, continua iar cand se vor finaliza acest colt de Viseu va fi ca o gara mare in care a venit un tren de lux. O locomotiva cu abur si trei vagoane tocmai au sosit la peron pentru a aduce in gara mocanitei turistii care au calatorit peste noapte in vagoanele de dormit. Prin urmare la Viseu de Sus, in spatele garii mocanitei, gasiti un loc unde sa trageti pentru o noapte sau mai multe. Aceasta modalitate de cazare, trenul hotel, ofera insa ceva in plus la un tarif comparabil cu cele ale pensiunilor din jur. Tot ce ramane sa faceti este sa va mocaniti la Viseu si sa descoperiti aceste lucruri!
Tarifele pentru cazare (cu micul dejun inclus): 59 ron/pat (in cabina cu doua paturi) sau 75 ron/cabina cu doua paturi. Mai multe detalii pentru cazare si rezervari gasiti aici.

=========================
Foto: detalii ale cabinelor din vagoanele de dormit si interior in vagonul restaurant, (c) Daniel Secarescu;
Video: cina din ziua inaugurarii primului tren hotel din Romania - "Carpatia-Express", (c) Daniel Secarescu

2 comentarii:

  1. Am rezervat o seară în acest weekend la trenul-hotel. Aşteptăm cu interes întâlnirea cu mocăniţa şi călătoria pe Valea Vaserului.
    Mulţumim de informaţii şi ajutor :)

    RăspundețiȘtergere
  2. A fost o experienta incredibila!! De-abia astept sa revin.

    RăspundețiȘtergere