sâmbătă, 31 ianuarie 2009

Programul si tarifele mocanitei de pe Valea Vaserului pentru sezonul 2009


Cu cateva zile in urma a aparut programul de circulatie si noile tarife (pentru ca biletul s-a scumpit din cauza cresterii Euro...) al mocanitei de la Viseu. L-am preluat de pe (Mocanita News) si il reproduc mai jos. Este de observat ca pentru prima data exista trenuri pe rute diferite asa ca acum cei care vor sa se intoarca mai devreme de pe vale pot sa opteze pentru trenul de Novat.

In lunile mai/iunie si septembrie/octombrie:
Trenul circula: joi, vineri si sambata la Faina (plecare 08.30, sosire aproximativ 17.00). Costul unui bilet este de 40 ron (copii, elevii si studentii beneficiaza de reduceri).

In lunile iulie si august:
Trenul circula: luni, miercuri si vineri la Novat (plecare 08.30, sosire aproximativ 12.00). Costul unui bilet este de 25 ron (copii, elevii si studentii beneficiaza de reduceri).
Trenul circula marti, joi si sambata la Faina cu plecare la 08.30, sosire aproximativ 17.00. Costul este de 40 ron si, la fel, copii, elevii si studentii beneficiaza de reduceri.

Se pot face rezervari in avans pentru un bilet cu loc (noutate 2009!) pentru un cost suplimentar de 10 ron. Biletul se cumpara cu o zi inaintea plecarii trenului.
Grupurile sunt rugate sa isi anunte excursia, in scris, cu cateva zile inainte pentru a se evita situatiile neplacute in care nu toti cei ce vor sa calatoreasca vor prinde un loc in tren.

Casa de bilete se afla in gara CFF Viseu de Sus si este deschisa de luni pana sambata de la ora 07.00 pana la plecarea ultimului turist sosit de pe vale. Aici puteti sa gasiti o harta cu gara si linia de la Viseu.

15 comentarii:

  1. In perioada Pastelui trenul va circula? Daca da, dupa ce program?

    RăspundețiȘtergere
  2. Momentan nu este stabilit niciun program, dar cum apare ceva veti gasi aici si pe http://www.mocanita.ro/MocanitaNews.htm

    RăspundețiȘtergere
  3. In mai si iunie nu este si un traseu mai scurt? Vreau sa vin special pentru Mocanita dar tocmai din Dobrogea si inca o zi in tren cred ca ma darama.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pana acum acestea sunt singurele detalii stabilite. In general cei care vin sa vada mocanita prefera un traseu cat mai lung.
    Puteti sa luati trenul si sa mergeti numai cativa kilometri, apoi sa va intoarceti pe jos.
    Pe CFF Viseu partea cea mai frumoasa este de la Cozia in sus, mai ales in zona tunelelor dintre Bardau si Botizu. Aici se vede adevarata frumusete a mocanitei cand trage din greu printre stanci pe malul ingust al Vaserului.

    RăspundețiȘtergere
  5. Deja am facut rezervare la o pensiune pentru 23-25 iulie la o pensiune in viseu. Dabea asteptam sa ne plimbam cu mocanita. Sambata 25 iulie circula pe traseul mare, nu? la Faina? sa ne plimbam mai mult. trebuie facuta rezervare cu mult timp inainte? sau e bine cu o zi doua direct din gara... Felicitari... merita ocrotita mocanita

    RăspundețiȘtergere
  6. Avem deja rezervare in viseu pentru sfarsitul lunii iulie. Suntem 4 adulti si un copil. |Trebuie sa sun la gara sa fac rezervare sau ajunge sa luam bilete cu o zi inainte din gara? Bafta si TRAIASCA MOCANITA!

    RăspundețiȘtergere
  7. Este suficient sa cumparati biletele cu o zi inainte de ziua calatoriei, insa trebuie sa stiti ca in acea perioada este posibil ca trenul sa fie foarte aglomerat. Deci in ziua calatoriei veniti cat mai devreme la gara pentru a putea ocupa locuri cat mai bune in tren.
    In special in lunile iulie si august toata zona Maramuresului este foarte aglomerata si este bine sa va faceti din timp rezervare pentru cazare. Verificati cu o saptamana inaintea calatoriei daca rezervarea este inca valabila ca sa nu existe nicio surpriza neplacuta. Calatorie placuta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna ziua
    Pentru bilete trebuie facuta rezervare inainte cu ceva timp sau se pot cumpara biletele pe loc?

    RăspundețiȘtergere
  9. Biletele se pot cumpara pe loc. Pentru grupuri mai mari este bine sa faceti o rezervare in prealabil.
    Este bine si recomandabil ca in ziua excursiei sa ajungeti la gara cu cel putin jumatate de ora inaintea plecarii trenului pentru a ocupa locuri mai bune. De obicei trenul este tras la peron inainte de ora 8 si puteti ocupa locuri dupa procurarea biletelor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Salut Daniel,
    E mare probabilitatea ca un grup sa rezerve toate locurile din mocanita si sa nu mai am loc? (asta presupunand ca doresc sa-mi cumpar bilet in ziua excursiei cu mocanita sau cu o zi inainte). Sau cazurile astea sunt extrem de rare...?
    Mersi!

    RăspundețiȘtergere
  11. Salut,
    Exista si aceasta posibilitate, dar destul de rar. Daca apar grupuri pe neasteptate atunci se mai pune un vagon suplimentar, in limita posibilitatilor.
    Cel mai bine este daca poti sa-ti iei bilet cu o zi inainte. Atunci vor stii daca au sau nu grup pentru ziua urmatoare si oricum biletul tau este luat in avans.
    In trecut au fost si cazuri cand turistii care au venit tarziu au ramas pe jos pentru ca nu mai erau locuri si nici nu se pot pune foarte multe vagoane pentru ca locomotiva nu le poate trage. De aceea este recomandabil ca in lunile de vara sa ajungeti cu cel putin o zi in zona pentru procurarea biletelor si aflarea ultimilor detalii. De pilda in perioada aceasta a plouat foarte mult in zona si se poate intampla ca din motive de sigurnata trenul de a doua zi sa nu circule. Asta se stabileste dupa amiaza sau seara din ajunul calatoriei.

    RăspundețiȘtergere
  12. Modificari ale destinatiilor si tarifelor pentru mocanita din Viseu
    http://mocaniti-va.blogspot.com/2009/07/programul-si-tarifele-mocanitei-din.html

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna ziua,

    As dori sa stiu care este orarul de intoarcere de la Faina.Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  14. Aveti aici programul actualizat al trenurilor, cu destinatiile mocanitei si tarifele:
    http://mocaniti-va.blogspot.com/2009/07/programul-si-tarifele-mocanitei-din.html

    Sper ca informatia sa va fie de ajutor!

    RăspundețiȘtergere
  15. Salut
    Oarecum pe site se afiseaza un program pentru luna septembrie pentu luni, miercuri,vineri dar si un program zilnic pana in data de 12 septembrie. eu ajung luni in Viseul de Sus si as vrea sa stiu ce varianta am pentru marti 8 septembrie, daca traseul este cel lung sau cel scurt.
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere