luni, 3 august 2009

V-ati mocanit la Comandau?

Comandaul a ramas unul dintre cele mai importante puncte CFF care ne atrage oricand pufaie cate o mocanita



Comandaul a ramas unul dintre cele mai importante puncte CFF care ne atrage oricand pufaie cate o mocanita.


>galeria de imagini<
>harta traseului<


Sigur ca nu puteam lipsi de la un eveniment feroviar asa important ca cel din weekendul trecut. Cu toate ca 763-247 nu mai functioneaza si planul inclinat nu se mai vede in padure, cu toate ca linia este aproape impracticabila si ne-am cam pierdut speranta sa vedem mocanita la lucru ca prin '95 macar, nu putem sa nu apreciem eforturile facute pentru un eveniment deosebit.
Deosebit pentru ca parcursul a fost de la Comandau pe valea raului Basca Mica spre Benedec, pe o distanta de aprox. 4,8 km. (vezi harta). Poate ca este putin dar a meritat din plin tinand cont ca nu apucasem sa merg pe aici cu abur si ca nu se stie cand voi mai avea ocazia.
Zilele Comandaului au fost motivul pentru realizarea evenimentului. Acele zile din an cand lumea se aduna in poiana pentru mici, bere, turta dulce si foc de tabara, devin incet-incet ocazia din an cand mocanita merge la Comandau. Poate la anul vor fi ceva kilometri in plus.
Anul acesta CFI Brad si Fundatia Siclau au facut eforturi umane si materiale importante pentru a face posibila aceasta plimbare. Ar fi frumos ca la anul sa ne vedem cu totii la un 'workshop' care sa mai scoata la lumina cativa kilometri pe care sa mergem nu numai cu 762-209. Poate chiar cu 763-247?
Foto © Daniel Secarescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu