miercuri, 2 septembrie 2009

Ce ne-am mai mocanit vara asta

Mocanitele 'Mariuta' si 'Cozia1' in Paltin pe CFF Viseu de SusDe la transporturi de locomotive prin tara pana la trei trenuri cu abur pe zi, anul acesta a fost plin in evenimente. Si asta de parca oamenii s-au gandit sa exploreze mai mult meleagurile mioritice fie pe vechile trasee ale trenurilor, fie pentru un picnic inedit pe malul Vaserului, langa "Mariuta".
(Cozia1 trece prin Paltin cu un tren special spre Faina, foto © Daniel Secarescu)

Asa se face ca anul acesta au calatorit cu mocanita pe CFF Viseu un numar record de turisti, cifra depasind 400 de vizitatori pe zi. La Comandau, cu ocazia zilelor localitatii, trenurile au circulat din ora in ora, iar la Moldovita weekendurile au fost marcate de suieratul si fumul minionei locomotive cu abur Krauss 762-209.
Dupa atatea plimbari oamenii s-au adunat fiecare pe langa bloguri si au impartasit si celorlalti din minunile pe care le-au vazut pe sine sau locurile frumoase pe unde au trecut mocanitele odinioara. Mai zilele trecute am descoperit un blog cu cateva fotografii cu mocanitele "Mariuta" si "Cozia1". Oprirea de la Paltin se transformase pentru autoarea imaginilor intr-o sedinta foto in care a reusit sa surprinda din particularitatile locomotivelor cu abur. Mai intai "Cozia1" este fotografiata trecand prin Novicior si apoi batrana mocanita "Mariuta" dupa ce ajunsese in Paltin. Pacat insa ca dupa aceasta poveste care incepuse frumos in sepia reportajul continua cu imagini de detaliu in culori, in RGB. Parca nu ma saturasem de povestea sepia, parca primele fotografii de atmosfera aveau nevoie si de o continuare; detalii tot in sepia. Oricum frumos si mi-a placut ca o calatorie deosebita a fost prezentata printr-un reportaj intr-o maniera aparte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu