luni, 8 martie 2010

Programul mocanitei pe CFF Viseu de Sus in 2010

Programul mocanitei pe CFF Viseu de Sus in 2010 | www.mocanita.ro

Si in 2010 sezonul turistic al mocanitei pe CFF Viseu de Sus va fi deschis la 1 mai.








Sezonul turistic inseamna ca pana in 17 octombrie pe linia ingusta vor circula cu siguranta trenuri cu locomotiva cu abur dupa un program prestabilit. In afara sezonului circula numai trenuri special comandate pentru turisti si trenuri de productie, dar care nu transporta turisti.

Programul trenurilor cu mocanita pentru sezonul 2010
» 1 mai - 30 iunie si 16 septembrie - 17 octombrie - tren pana la Paltin (km. 21,6)
Trenul circula Joi, vineri, sambata, duminica
Viseu de Sus plecare 8:30
Paltin (km 21,6) sosire la aprox. 10:30
Viseu de Sus sosire la aprox. 14:00
Tarife: Adulţi: 39 ron; studenţi/pensionari/persoane cu dizabilitati: 29 ron; copii*: 23 ron.

» 1 iulie - 12 septembrie - tren pana la Paltin (km. 21,6)
Trenul circula zilnic, inclusiv duminica
Vişeu de Sus








plecare 8:30
Paltin (km 21,6)








sosire la aprox. 10:30
Vişeu de Sus








sosire la aprox. 15:00
Tarife: Adulţi: 43 ron; studenţi/pensionari/persoane cu dizabilitati: 34 ron; copii*: 27 ron.
________________
*intre 6 –16 ani; copiii in varsta de până la 6 ani calatoresc gratuit. In fiecare zi de luni pretul biletului pentru copii este de numai 20 ron.

Este bine de stiut!
- Grupurile mai mari de 10 persoane si care fac rezervare in avans beneficiaza de o reducere de 10%;
- Casa de bilete este situata in gara CFF (Str. Cerbului) si este deschisa de la ora 07.00 pana la plecarea ultimului mocanit.
- Interesativa inainte de program! Este bine sa mergeti la gara CFF cu o zi inaintea excursiei planificate pentru a afla ultimile detalii despre program.

Câteva aspecte de care trebuie sa tineti cont pentru a avea parte de o experienta placuta cu Mocanita. Avand in vedere ca acest tren cu abur este special si circula intr-o zona salbatica de munte este bine sa stiti si sa aveti in vedere aspectele de mai jos. CFF Viseu de Sus nu este un parc de distractii! Nerespectarea regulilor poate duce in mod exceptional la accidente.
  1. Grupurile trebuie sa-si faca rezervare din timp, telefonic sau prin e-mail; fara o rezervare prealabila nu veţi avea garanţia locurilor in tren!
  2. Elevii, studentii, pensionarii si persoanele cu dizabilitati sunt rugate sa aiba asupra lor carnetele sau legitimatiile care le confera acest statut;
  3. NU sunt valabile abonamentele sau legitimatiile emise de C.F.R. sau alte companii de transport;
  4. Grupurilor de turisti li se recomanda inchirierea unui tren special;
  5. Pentru un loc sigur in tren puteti cumpara in avans bilete cu loc, cu o seara inainte, contra taxei de 5 ron/persoana;
  6. Urcarea in tren si calatoria sunt permise doar pe baza biletului de calatorie !
  7. Trenurile pot fi spontan amanate sau anulate daca exista avertizari meteo sau probleme tehnice cu linia; de asemenea poate aparea, in cazuri exceptionale, necesitatea inlocuirii locomotivei cu abur cu una diesel;
  8. Din cauza ofertei reduse de locuri in trenurile turistice zilnice, va rugam insistent sa nu ocupati locurile cu bagaje, ci sa le depozitati in spatiile amenajate pentru siguranta si confortul dvs. si al celorlalti calatori;
  9. Pe parcursul calatoriei regulamentul CFF trebuie respectat obligatoriu! Acesta este afisat in gara CFF si prevede normele de conduita ale pasagerului.
Mocaneala placuta!
===============
foto © Daniel Secarescu

8 comentarii:

  1. Depinde foarte mult unde aveti in vedere sa campati. In Viseu, langa gara, exista o parcare mare, pazita si cu facilitati de baza pentru rulote. Corturile pot fi amplasate in curtile localnicilor (contracost) sau in diferite poieni mai sus pe linie sau pe munte.
    La Cozia, Suligu, Faina, Macarlau etc. exista locuri foarte frumoase, dar salbatice, unde se poate pune cortul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Se poate sa ne dati un numar de telefon pentru mai multe informatii. Noi am ajunge saptamana viitoare in Maramures si suntem interesati de o calatorie. Doar ca nu am inteles exact din ca statie pleaca trenul (Viseul de Sus)? si care e ruta, ca sa stim unde campam. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna seara,
    Gara din care pleaca mocanita este gara "CFF Viseu de Sus" sau puteti sa intrebati pe oricine din Viseu de Sus despre "gara mocanitei" si va vor indruma pe str. Cerbului. Puteti consulta aici harta interactiva http://www.mocanita.ro/mocanitamap.htm si nr. de tel. din gara sunt:
    Tel. +40 262 353 381
    Fax +40 262 353 384
    Mobil +40 744 686 716

    Calatorie placuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. In vara aceasta va circula cu siguranta.In august in mod sigur.As dori sa stiu cate trenuri mai sunt pe zi daca nu il prindem pe cel de 8.30

    RăspundețiȘtergere
  5. Aveti aici programul actualizat:
    http://mocaniti-va.blogspot.com/2011/01/programul-mocanitei-2011.html

    Sper sa gasiti toate detaliile de care aveti nevoie.

    RăspundețiȘtergere