marți, 28 aprilie 2009

Mocaniti-va de 1 mai!

Intre 1 si 3 mai 2009 calea ferta forestiera Moldovita este in sarbatoare. Mocanita 764.449 in 1991, pe vremea cand linia functiona in mod regulat pentru productie forestiera | Foto © Jim Ballantyne
Intre 1 si 3 mai 2009 calea ferta forestiera Moldovita este in sarbatoare.

(mocanita 764.449 in 1991, pe vremea cand linia functiona in mod regulat pentru productie forestiera

foto © Jim Ballantyne)

Pentru prima data dupa inundatiile devastatoare din vara anului 2008 linia de la Moldovita este deschisa trenurilor cu abur pe o distanta de 4 kilometri. Pe 1, 2 si 3 mai un tren special cu abur va circula pe aceasta linie cu plecare la ora 9 dimineata, apoi din 2 in 2 ore. Trenul, remorcat de locomotiva Krauss 762.209, va avea in compunere vagoane de calatori pentru a prezenta turistilor veniti in Bucovina o parte din frumusetea acestei linii.

Fondurile stranse in urma acestei actiuni vor fi folosite exclusiv pentru reconstructia liniei pe o distanta cat mai mare din Moldovita spre Argel. Pretul biletului nu este fix, dar donatiile calatorilor vor fi de mare folos pentru viitorul acestei linii.

Actiunea aceasta, ca si in iulie 2005, este organizata prin efortul “SC Calea Ferata Ingusta Brad” cu sprijinul autoritatilor locale. In 2005 s-au reparat primii 3 km de cale ferata insa fondurile private au fost insuficiente pentru repararea liniei pe o distanta mai mare. Acum se face un efort in plus pentru redeschiderea liniei si poate autoritatile locale vor contribui la restaurare pentru a se circula pe mai multi kilometri.

Si pentru ca am auzit ca la mare va ploua in acest weekend ce motiv mai bun puteti sa aveti sa vizitati linia mocanitei din Bucovina?

[This Moldovita news in English]

Un comentariu:

  1. Foarte frumos...

    Abia astept sa ajung si eu prin zona pentru a putea fotografia cat mai pe indelete.. .;)

    RăspundețiȘtergere