marți, 21 aprilie 2009

Ziua mocanitei

In a doua zi a Pastelui Ortodox, la Viseu, s-a sarbatorit revenirea mocanitei la viata printr-o sarbatoare maramuresana. Foto © Michael Schneeberger
In a doua zi a Pastelui Ortodox, la Viseu, s-a sarbatorit revenirea mocanitei la viata printr-o sarbatoare maramuresana.
(foto: mocanitele "Elvetia" si "Cozia 1" incadreaza musafirul de pe CFF Viseu - Krauss-ul 762-209 in depoul Viseu de Sus. Foto © Michael Schneeberger)

Dupa mai bine de 6 luni de lucrari la linie mocanita circula din nou pentru turisti si acest eveniment trebuia marcat cum se cuvine. De aceea CFF Viseu de Sus in colaborare cu fundatia elvetiana "Hilfe fur die Wassertalbahn" (poate cel mai mare sprijin al liniei si al mocanitei) au organizat ziua mocanitei in gara CFF din Viseu de Sus. Probabil ca ati mai citit despre acest eveniment si in posturile anterioare insa nu mica ne-a fost mirarea cand luni, 20 aprilie, in gara au venit mai bine de 150 de entuziasti sa participe la eveniment.
Un colt din gara CFF aflata in sarbatoare | foto © Michael Schneeberger
Oaspetii au fost tratati cu muzica populara de calitate si specialitati culinare locale cat despre partea feroviara doua trenuri speciale au fost la inaltimea asteptarilor.
(foto: un colt din gara CFF aflata in sarbatoare, foto © Michael Schneeberger)

Primul tren a fost remorcat de "Elvetia" (764-421) iar cel de-al doilea de catre "musafira" de pe CFF Viseu, 762-209. Ambele trenuri au avut in compunere noile vagoane panoramice elvetiene.
Daca deja cunoasteti locomotiva cu abur 764-421, despre locomotiva venita in vizita la Viseu se stiu mai putine. A fost invitata pentru turul de fotografie din luna martie si a ramas pana acum pentru a participa la parada de redeschidere a liniei. Chiar dupa intoarcerea din parcursul festiv locomotiva a fost transportata la Moldovita, unde speram sa o vedem pufaind pe cat mai multi kilometri.

Un comentariu: