Pentru ca atunci cand pleci la drum ai nevoie de cei mai de incredere companioni m-am gandit sa va prezint o serie de ‘review’-uri ale unor aparate si echipamente. Multe dintre prezentarile similare din reviste sunt fie ale unor produse care in Romania nu sunt accesibile, fie sunt subiectul unei ‘sponsorizari’ din partea importatorului. Am sa va prezint aici mai mult pareri personale in urma folosirii intensive a subiectului analizat si nu teste de laborator. Sigur, fiecare subiect are mediul lui de lucru asa ca de la caz la caz locatia difera si nu este neaparat cazul ideal.
Saptamana trecuta am facut o excursie in Maramures si pentru ca intai am fost la Cluj, apoi la Baia Mare si pe urma abia pe Valea Vaserului aveam nevoie de o geanta de voiaj in care sa incapa in primul rand aparatul foto, obiectivele si accesoriile, apoi laptopul, cateva obiecte de imbracaminte si personale. Am luat un rucsac si nu o geanta de umar, rucsacul Lowepro Fastpack 250. Acesta are un buzunar principal pentru aparatul foto, un buzunar superior pentru diferite lucruri si un buzunar in spate pentru laptop.
Compartimentul pentru foto este destul de incapator pentru un EOS 500D cu grip, un EF 24-105 mm f:4, un EF 15 mm f:2.8, un card reader, acumulatori de rezerva si cateva accesorii pentru curatare. Avantajul principal al acestui model este ca buzunarul are un sistem de acces rapid care permite utilizarea aparatului fara a deranja celelalte accesorii. Numai in cazul in care am avut nevoie sa schimb obiectivul atunci a fost nevoie sa deschid complet buzunarul pentru a accesa obiectivul secundar.
Buzunarul pentru accesorii. Aici este ceva mai complicat pentru ca au incaput mai toate obiectele de care aveam nevoie: mouse, carduri, cabluri pentru laptop, incarcator solar, blocknotess, ceva medicamente si trusa de igiena personala, cateva accesorii - haine.
In final ingramadeala mare, dar cusaturile si fermoarele au rezistat impecabil, Nicio cusatura intinsa si forma ergonomica a buzunarului ajuta fermoarele sa se inchida fara a se deforma.
Buzunarul pentru laptop. Mi-a incaput cu usurinta un laptop normal de 15,4", dar si o carte pentru ca drumul de la Bucuresti la Viseu dureaza... 12 ore...
Buzunarul este captusit si restul obiectelor din rucsac nu pun presiune pe capac/ecranul laptopului datorita peretilor grosi, nedefromabili. Accesul si manipularea calculatorului se face independent si fara a tine cont de restul buzunarelor. Chiar daca restul compartimentelor sunt umplute pana pocnesc buzunarul laptopului isi mentine forma si nu afecteaza continutul.
La drum rucsacul este compact, comod pe spate, cu curele reglabile bine cusute si un maner in partea superioara ce permite portul provizoriu ca pe o geanta. Materialul este rezistent la ploaie si se usuca repede. Nu are o husa asa cum are CompuTrekker AW, dar imi place modelul in mod deosebit pentru ca cele doua compartimente foto si accesorii sunt complet separate ceea ce impiedica praful sa intre in compartimentul de foto. Am folosit rucsacul si in oras la drumurile zilnice si compartimentul general se "contamineaza" cu diferite mizerii in timp ce cel foto este mai ferit.
Pe linie la Viseu am avut nevoie sa folosesc atat aparatul foto cat si laptopul, GPSul, telefonul, blocknotesul etc. iar accestul la toate acestea este foarte rapid.
In scurt timp am avut un birou mobil pe bancheta drezinei cu care am fost pe linie, iar cand bateria telefonului a murit incarcatorul solar si-a facut datoria.
Deci, pentru calatoriile pe care le faceti in aceasta mini-vacanta puteti conta pe Fastpack 250. Alte variante? Sigur, aici (netestate insa): Lowepro CompuRover AW, Lowepro Primus AW, Tamrac 5546 Adventure, Tamrac 3385 Aero, Kata DR-467.
Trepiedul? Fie il agatati separat, fie luati un rucsac mai mare.
Il folosesc de: > 6 luni.
Produse similare folosite: Lowepro Computrekker AW, Lowepro Computrekker Plus AW, rucsac "Elvend".
===============
foto © Daniel Secarescu - CFF Viseu de Sus, decembrie 2009
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu