duminică, 13 decembrie 2009

O zi fara mocanita, dar cu drezina




Pe CFF Viseu fiecare excursie este deosebita.



Chiar daca nu cu locomotiva cu abur orice ocazie de a merge pe linie va fi o experienta de neuitat. Saptamana asta am fost cu drezina pana mai sus de Faina si chiar daca vremea nu ne-a bucurat cu soare si noroiul era mai adanc de glezna am mai vazut un capitol din viata oamenilor de aici.
La un moment dat incepuse sa ninga si frigul patrundea prin haine. In drezina e cald atat timp cat motorul merge, dar cand astepti mai mult sau vrei sa faci ceva poze atunci incepi sa te gandesti la un loc mai cald. Peisajul este cu totul altfel decat il lasasem in vara si nici nu iti vine sa crezi ca acum 2 luni oamenii mergeau in maneca scurta prin gara Faina.

Dupa ce am terminat treaba mai sus de km 33, Adi a intors drezina si am pornit inapoi. Am ajuns pana la Faina pentru ca de jos venea al doilea tren de productie si trebuia sa-l asteptam. Pentru ca venea ora pranzului si plecasem devreme de acasa ne-am gandit sa mancam si am primit gazduire in gara CFF.

Am intrat in bucatarie si ne-a intampinat o caldura placuta. In soba ardeau lemne de brad si trosneau din cand in cand. Ne-am asezat la masa si ne-am apucat sa scoatem merindele pe care ni le pregatise gazda pentru drum. Fiecare ne-am apucat sa pregatim cate ceva (sau sa fac poze) si in cateva minute ne-am incins la unul dintre cele mai gustoase si prietenesti pranzuri pe care le-am avut pana acum. Afara incepuse sa ninga marunt si de sus venise camionul. Dieselul de la trenul care venise de jos facea acum manevra in Faina si scotea vagoanele incarcate. Ne-am strecurat cu drezina si am plecat la vale.

Oare s-a asternut zapada?

===============
foto © Daniel Secarescu - CFF Viseu de Sus, decembrie 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu